A BirdPhotography.Hu szabályzata

1. A BirdPhotography.Hu (továbbiakban BPH) oldal tulajdona fölött teljes körűen a BPH Team rendelkezik, és az üzemeltetését a mindenkori pártoló tagokkal együttesen végzi.

2. A BPH Team nem garantálja, de törekszik rá, hogy a weboldal funkciói megszakítás nélkül hibátlanul működjenek, valamint, hogy a hibák azonnal kijavításra kerüljenek és a mindenkori szerver vírusoktól és más károsítóktól mentes legyen.

3. A BPH oldalra bármely valós személy regisztrálhat, aki működő e-mail címmel, továbbá legalább egy BPH tag ajánlásával rendelkezik.
A regisztrációt az oldal adminisztrátorai végzik el a leendő tag kérésére. Regisztrációkor a teljes, valós név megadása kötelező, álneves regisztrációt nem fogadunk el, a többszörös regisztráció nem megengedett.
A felhasználók adatait bizalmasan kezeljük, harmadik személynek nem adjuk ki.

4. A regisztrációval mindenki elismeri, és magára nézve kötelezőnek tartja a BPH oldalra vonatkozó szabályzatot.

5. A regisztrációval a felhasználó a BPH oldal tagjává válik. A tag képet tölthet fel az oldalra, mások képeihez hozzászólhat, értékelheti azokat.
Részt vehet a fórum beszélgetéseiben, ott fórumtémát indíthat, és hozzászólást tehet. A BPH Team által működtetett BPH Blog bejegyzéseihez hozzászólást intézhet.

6. A BPH felhasználói által közzétett információk és vélemények helyességével kapcsolatban a BPH Team semmilyen garanciát nem vállal.

7. A BPH oldalon vulgáris, lealacsonyító, az oldal morálját rontó szöveg nem használható. Politikai célzatú hozzászólások, fórumtémák nem tehetők.

8. A BPH oldalra képet feltöltő felhasználó elismeri, hogy az általa feltöltött fotó szerzői jogaival rendelkezik.
Ezért a BPH Team felelősséget nem vállal és semmilyen jogvitába nem bocsátkozik.

9. A BPH oldalon közzétett fotók a készítők tulajdonát képezik, azok további hasznosítása (pl. más weblap, nyomtatvány, stb.) beleegyezésük nélkül nem megengedett.

10. Minden felhasználó a BPH oldalra naponta csak egy képet tölthet fel.

11. Az oldalra a BPH Team tagjai is tölthetnek fel képet.

12. A felhasználó elfogadja, hogy a feltöltött képét kritikák érhetik! Ennek kizárására nincs lehetőség.

13. Feltöltéskor kötelező jelleggel meg kell adni, hogy a kép önálló munka eredménye (nem mások által előkészített feltételek mellett, illetve azok felhasználásával készült).

14. A BPH oldal kizárólag vadon élő madarak fotózásával foglalkozik. Az oldalra csak madarakat ábrázoló képeket várunk, ide értve a tájképeket is, melyeknek képelemeként megjelenik a madár.
Fogságban élő, kézben tartott vagy betanított (pl.: solymász madarak) madarakról szóló képek nem kívánatosak.

15. A BPH Team elkötelezett a természetvédelem iránt, ezért az oldalra csak olyan fotókat enged, melyek készítése (amennyiben ez utólag megítélhető) nem sértett természetvédelmi érdeket.
A tagok esetleges természetvédelmi, vagy természetfotós etikai vétségeiért a BPH Team felelősséget nem vállal és semmilyen jogvitába nem bocsátkozik.

16. A BPH Team elkötelezett az oldal minőségével kapcsolatban, ezért az oldalra csak engedélyezés után kerülhetnek fel a képek.
A minőségileg nem megfelelő, etikátlan fotókat a moderátorok nem engedélyezik.

17. A galériába kerülés engedélyezéséhez a BPH Team egy tagjának döntése is elegendő. Az elbírálás nem a feltöltés sorrendjében történik és visszavonható abban az esetben, ha a BPH Team többségi része erről így dönt.

18. Minden héten kihirdetésre kerül a 'Hét fotója' cím nyertese, amelyet a tagok együttesen szavaznak meg. A cím pusztán szakmai elismerés, jutalmazással nem jár.

19. A feltölteni kívánt képek legjobb minőségének elérése érdekében, optimalizáláskor figyelembe kell venni a következő méretkorlátokat:
a fotó hosszabbik oldala nem haladhatja meg fekvő formátum esetén az 1200 pixelt (de lehetőleg minimum 800 pixel legyen),
álló esetén pedig az 1000 pixelt, továbbá a mérete egyik esetben sem lehet nagyobb, mint 600 Kb.

20. A szabályzat ismétlődő, vagy súlyos megszegése regisztráció törléssel jár, a BPH team döntése alapján.

Bármilyen vélemény, probléma és javaslat esetén az admin[kukac]birdphotography.hu címre várjuk az üzeneteket, melyekre lehetőségeinkhez képest igyekszünk hamar válaszolni!© 2011 All rights reserved BPH.