A disznók és a szimattáska

Szőke Péter képe

Ez a történet is a '90-es években játszódott.
Egyik hétvégén Rolli meghívott minket, engem meg Gizmót, hogy madarásszunk egyet Orosháza környékén.
Nagy nehezen kimentünk stoppal a város határába, majd megcéloztuk a kissóstó nevű helyet, ami egy szikes tavacska egy szikes csatornával, de csak időszakos benne a vízállás.
A tó ki is volt száradva, viszont a csatorna aljában még volt némi víz, így az tele volt cankóval.
El is határoztuk, hogy ide lest kell építeni!!!
Meg is csináltunk egy kis nád segítségével egy olyasmi leskunyhót, mint amilyen Füles háza a Mici Mackó féle sztoriból.
Az idő jól el is telt, ekkora madarászatra nem is gondoltunk így majd éhen haltunk mikorra hazaértünk, többek között ha jól emlékszem ekkor ragadt rá Vasas Andrásra is a Gizmó név.
Elterveztük, hogy másnap elemózsiával megrakottan, étel-ital minden finomsággal és bicajjal vágunk neki a kalandnak, pedig nem is sejtettük mi vár majd ránk!
Ahogy reggel megérkeztünk, látjuk, hogy tele van a les környéke cankóval.
Persze amikor odaértünk, minden elszállt, de Rolli kitalálta, hogy majd Gizmóval odaterelik a madarakat elém, csak üljek be a lesbe minél hamarabb.
Gyorsan összeborogattuk a bicajokat, én bevágódtam a lesbe, Rolli meg elrohant Gizmóval a csatornát jól megkerülve a cankók mögé, hogy majd felém terelik őket.
Én ücsörögtem már vagy egy jó fél órája, de még egy rohadt cankót sem láttam, majd hallom egyszer csak, hogy ordít Rolli is meg Gizmó is mint az állat de nem a csatorna felől, hallom őket, hanem valahonnan amerről jöttünk.
Kimászok a lesből, hát akkor látom, hogy ezek ketten próbálnak elüldözni vagy hat disznót a bicikliktől, mert mint utóbb kiderült, Rolli a nagy izgalomban a kajás táskát is oda tette a biciklik közé.
A szemét disznók szakszerűen kicsatolták Rolli hátizsákját, a kenyerünket mind egy szál morzsáig befalták, a szuper termoszát szarrá rágták és még a konzerveinket is összedemulálták,de abból kettőt meg tudtunk menteni.A hátizsák olyan mértékben volt dzsuvás, hogy azon gondolkodtunk, el dobjuk hazafelé valahol.
Így aztán éhen is maradtunk volna, de megkerestük a disznók gazdáját és behajtottuk rajta a rajtunk esett sérelmet amit a disznói okoztak és elkértük a kenyerét!© 2011 All rights reserved BPH.